Sıkça Sorulan Sorular

Sorularına burada cevap bulabilirsiniz, hala merak ettikleriniz varsa bizi arayın!

1. Apartmanımda/evimde haşere problemi yok yine de ilaçlatmalı mıyım?
Evet. Haşereler aslında insanlardan, ses ve gürültüden rahatsız olup korkan canlılardır. Sayıları az iken çoğunlukla onları göremezsiniz. Ne zamanki sayıları artar, yemek aramak ve yuvalanmak için yeni yerler keşfetmeye çıkarlar ki bu noktada onlarla karşılaşmaya başlarsınız. Sayıları çoğalmadan veya henüz apartmanınıza uğramamışlarken tedbirinizi almanız çok önemlidir.
2. Hangi sıklıkla ilaçlama yaptırmalıyım?
Cevap: Evler ve apartmanlar için yılda en az 2 kere, gıda işletmeleri için ise her ay periyodik olarak ilaçlamayı öneriyoruz.
3. Hangi mevsim ilaçlama için en uygundur?
Cevap: İzmir, nemli ve ılıman bir iklime sahip olması sebebiyle haşerelerin (özellikle hamam böceği ve kalorifer böceği) 12 ay boyunca aktif olduğu bir bölgedir. Bu sebeple eğer apartmanınızda haşere problemi varsa yılın her dönemi ilaçlama için uygundur. Bunun dışında böcek yoğunluğunun fazlasıyla arttığı özellikle ilkbahar, yaz ve eylül, ekim ayları ilaçlama için en uygun dönemlerdir.
4. İlaçlama firmasını seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Cevap: Lütfen ilaçlamalarınızı “Biyosidal ürün kullanma belgesi” ve “gayri sıhhi müessese ruhsatı” olan firmalara yaptırınız. İnternette dolaşan ve bu belgelere sahip olduğunu söyleyen ancak belgesiz çalışan birçok firma bulunmaktadır. Gelen personelden hiç çekinmeden izin belgelerini isteyebilirsiniz. Bu belgelere sahip olmadığını anladığınız firmaları bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğüne veya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na (www.thsk.gov.tr) şikayet ediniz. Unutmayın uzman olmayan kişiler tarafından yapılan ilaçlamalar hem sağlığınızı tehdit etmekte hem de haşere probleminizin daha da artmasına sebep olmaktadır.
5. Hangi ilaçlama yöntemini tercih etmeliyim?
Cevap: Uygun ilaçlama yöntemi uzman personelimiz tarafından evinizdeki haşere yoğunluğu, hangi haşere türlerinin bulunduğu ve nerelerde yuvalandıklarının tespit edilmesine bağlı olarak belirlenecek ve size bildirilecektir.
6. İlaçlama öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeliyim?
Cevap: Rezidüel uygulamalarda (pompa ile) ilaçlama sonrası minimum 3-4 gün ıslak temizlik yapmamanız gerekmektedir. Bunun sebebi ilaçlama sırasında henüz yumurtada bulunan böceklerin yapılacak olan uygulamadan etkilenmemesi ancak yumurtadan çıktıktan sonra ilaç ile temasa geçmesi durumunda ilaçtan etkileneceklerinden dolayıdır. Bu sebeple ilaçlama yaptırmadan önce evinizin genel temizliğini yapmanız gerekmektedir. Jel uygulamalarda ise önceden hazırlık yapmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken bırakılan jel formundaki yemleri temizlememektir. Bunun dışında alacağınız kişisel tedbirler ile (gıda maddeleri ve çöpleri açıkta bırakmamak, pencerelere tel taktırmak, böceklerin sıklıkla yuvalandıkları sıva ve fayans çatlaklarını doldurmak vb.) ilaçlamadan alacağınız verimi arttırabilirsiniz.
Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular
Call Now Button
×